Test av Westin Dynamic Boat G. C. 20-30 lb

hälleflundra tagen på westin havsfiskespö

Jag har under många år föredragit odelade spön eller spön delade i handtaget och varit skeptisk till delade spön och framförallt flerdelade spön. Anledningen till det är att fiske i havet är tufft och det har känts som flerdelade havsfiskespön är bräckliga…. Nu har jag ändrat uppfattning.

 

Jag testade spöet vid torsk och hälleflundrafiske på Söröya (Läs mer om Söröya)

Fakta om Westin Dynamic Boat G. C. 20-30 lb

  • Längd: 6,6 eller 7 fot beroende på om man väljer alla delar.
  • Transportlängd: 58 cm
  • Antal delar: 4 delar vid 6,6 fot/5 delar vid 7 fot
  • Vikt: 523 gr
  • Rullfäste: SanFu Heavy Duty Aluminium
  • Spöringar: SeaGuide XE-SS
  • Klinga:  ’TORAY’ högpresterande Carbon förstärkt med 90° Carbon och 3K Woven Carbon
  • Handtag: EVA
  • Holkar: Äkta spigotholk med röd epoxy
  • Spötub: Enkel men praktisk spötub i PVC ingår

Läs mer och beställ havsfiskespön från Westin.

Westin Dynamic Boat G.C. 20-30 kan användas som 4-delat spö i längd 6,6 fot eller 5-delat i längd 7 fot. Jag testade båda längderna och tyckte det var mycket skönt att kunna korta av spöet vid torskfisket. Det gjorde det mindre ansträngande att pumpa upp många och stora torskar. Vid hälleflundrafisket däremot tyckte jag det var betydligt skönare att ha spöets fulla längd på 7 fot. Transportlängden är verkligen smidig, spötuben rymms i en vanlig väska. Jag upplevde inte alls spöet som ”bräckligt” trots att det har 4-5 delar. Spigottholkarna är verkligen bra. Även vid riktigt kraftig press på en hälleflundra kände jag mig trygg. Aktionen kan jag beskriva som ”medium” och för mig som gillar medium/toppaktion vid havsfisket är spöet mycket bra.

Rullfästet känns rejält och trots att jag inte brukar gilla rullfästen i metall så får det godkänt. Jag fick skruva igen rullfästet någon gång under resan men långt ifrån så ofta som andra rullfästen i aluminium. Eftersom jag dessutom har rullklammer var det inget jag tänkte på.

Sammanfattning: Jag tycker Westin Dynamic Boat 6,6/7 fot, 20-30 lb är ett mycket bra havsfiskespö. Ser man på kvalité och känsla hade spöet kunna kosta 6-700:- mer utan att jag tyckte det var för mycket. Westin-gänget har lyckats med detta spö.

Westin boat aktion

 

Här syns aktionen på Westin Dynamic Boat 6,6/7 fot, 20-30 lb

 

hälleflundra tagen på westin havsfiskespö

Hälleflundra tagen med Westin Dynamic Boat 6,6/7 fot, 20-30 lb

Film på Westin Dynamic Boat 6,6/7 fot, 20-30 lb in action

 

S-O Larsson